Creare site cu Wordpress? Iata tot ce trebuie sa stii inainte!

Creare site cu WordPress? Iata tot ce trebuie sa stii inainte!

Ce este WordPress si de ce sa il folosesti pentru crearea site-ului?

WordPress este cel mai popular Content Management System din lume. In toata lumea, peste 60% din website-uri sunt construite cu WordPress. Este o cifra incredibila si de luat in considerare.

Crearea site-ului cu WordPress poate fi o alegere foarte buna insa, in acelasi timp, poate fi si o alegere dezastruoasa care te va face sa pierzi foarte mult timp. Vom datalia in acest articol mai mult aspectul acesta.

Exact cum ziceam si mai sus, WordPress este un CMS – deci o platforma ce ne ajuta sa gestionam mai usor continutul dintr-un site web, dar care ne si ofera o structura foarte buna pe care sa construim mai usor si mai rapid website-uri de prezentare sau magazine online.

Majoritatea stiu WordPress ca fiind o platforma de blogging. Asa a si fost la crearea acesteia, in 2003. Tehnologia a evoluat insa foarte mult din 2003 si, iata, WordPress a ajuns modalitatea preferata a majoritatii business-urilor cand vine vorba de crearea unui website.

creare site wordpress, usurinta in utilizare

De ce aleg majoritatea business-urilor mici serviciul de creare site WordPress?

Ei bine, iti ziceam mai sus ca peste 60% din site-urile din intreaga lume sunt construite cu WordPress.

Majoritatea acestora sunt website-uri de prezentare si magazine online.

Dar de ce aleg majoritatea serviciul de creare site WordPress? Raspunsul este unul simplu: crearea site-ului cu WordPress este mai rapida – poti dezvolta un website in 30-60 de zile sau chiar mai putin si, de asemenea, este mai ieftin. Este mai ieftin deoarece este mult mai usor de invatat de developeri decat alte CMS-uri. 

Un alt motiv pentru care foarte multi developeri aleg sa isi construiasca website-ul cu WordPress este ca exista deja o comunitate foarte mare de dezvoltatori care lucreaza constant la imbunatatirea codului platformei. De asemenea, exista si o multime de plugin-uri – un fel de extensii ce te ajuta sa obtii, cu efort minim, dezvoltarea unor functionalitati avansate.

Avantajele crearii website-ului tau cu WordPress

Exista foarte multe avantaje pentru crearea website-ului tau cu WordPress. Consider insa ca cele mai importante sunt:

  • Usurinta in utilizare – dupa ce website-ul a fost creat cu WordPress, oricine va putea sa modifice continutul acestuia relativ usor. Fie ca vrei sa schimbi imagini sau texte, totul ar trebui sa fie foarte facil.
  • Flexibilitate – datorita comunitatii foarte mari de dezvoltatori, este foarte usor sa adaugi website-ului tau functionalitati noi. In doar cateva ore poti adauga formulare noi, poti implementa un sistem de booking sau de programari sau iti poti transforma website-ul de prezentare intr-un magazin online veritabil.
  • Costuri reduse – nu vei scoate o avere din bugetul firmei tale pentru crearea website-ului cu WordPress. Dupa cum iti ziceam mai sus, sunt multi dezvoltatori WordPress, este destul de usor sa ii gasesti. Asta iti ofera si un alt avantaj – flexibilitate in alegerea furnizorului de servicii de web development. Cu alte cuvinte, daca nu iti mai convine de compania cu care lucrezi pentru administrarea site-ului, ii poti schimba imediat cu o alta. Pentru ca foarte multi developeri “vorbesc WordPress” 🙂
  • Responsive – asta inseamna ca website-ul se va adapta usor in functie de ecran – varianta de mobil/telefon, tableta sau desktop. 
  • SEO Friendly – site-urile construite cu WordPress se indexeaza foarte, foarte usor in Google si vei obtine pozitii bune mai repede. De asemenea, o agentie SEO va prefera intotdeauna sa lucreze pe un website construit in WordPress. De ce? Din aceleasi motive: sunt foarte usor de folosit, e foarte usor sa actualizezi texte, imagini si alte tipuri de continut.

“Dupa crearea website-ului cu WordPress, pot sa imi modific singur continutul?”

Da, e foarte usor sa iti modifici singur continutul website-ului tau WordPress dupa construirea acestuia. Vei vedea ca nu ai nevoie de cunostinte de programare sau cunostinte IT avansate. Daca stii sa utilizezi un calculator, te vei descurca sigur si cu modificarea textelor in propriul tau website.

Nu mai ai nevoie de programator pentru fiecare modificare, ceea ce inseamna ca vei economisi si foarte multi bani, dar si foarte mult timp.

Vei putea sa modifici sau sa adaugi texte noi, imagini, articole, dar si alt tip de continut, in functie de nevoile tale de business.

Despre SEO – “crearea site-ului cu WordPress ma ajuta?”

SEO inseamna optimizarea website-ului tau pentru motoarele de cautare – Google, Bing, Yahoo si altele. Noi am observat ca website-urile construite cu WordPress se indexeaza rapid in Google si obtin pozitii organice foarte bune destul de usor. 

Este WordPress sigur la capitolul securitate?

La capitolul securitate, e important sa faci lunar, constant, cateva lucruri:

  • Sa iti actualizezi modulele sau plugin-urile – acestea trebuie sa fie mereu la ultima lor versiune
  • Sa te asiguri ca nu ai in website-ul tau plugin-uri inactive – daca nu le folosesti, este foarte indicat sa le stergi
  • Sa te asiguri ca temele folosite sunt si ele actualizate
  • Sa te asiguri ca ai sters toate temele nefolosite – mai pastrezi doar una, pe langa cea folosita, ideal cea oficiala de la WordPress din anul respectiv.
  • Sa ai un firewall instalat in site – iti recomand Wordfence, firewall care sa iti ofere Brute Force Protection, sa iti limiteze logarile incorecte, sa iti limiteze cererile de schimbare de parola si alte detalii. La capitolul securitate iti sugerez puternic sa lucrezi cu un specialist (de obicei acelasi ca si cel ce ti-a facut website-ul) care sa iti puna la punct cum trebuie toate aspectele de mai sus. 

Securitatea este foarte importanta si e un aspect esential. Nu se poate fara.

De aceea tot spun ca e important sa iti alegi un furnizor pentru serviciul de creare site WordPress care este specializat in zona aceasta. Iti recomand cu caldura, bineinteles, serviciile noastre de creare website de prezentare. 

Concluzie – sa imi creez sau nu website-ul cu WordPress?

La final, iti pot spune ca, daca nu vrei o platforma gen OLX sau un portal de job-uri ca ejobs.ro, WordPress poate fi cea mai buna solutie, din mai multe motive. 

Ai costuri mici, ai flexibilitate mai mare, nu depinzi de un programator si iti actualizezi singur continutul din website. Cred ca sunt multe argumente pentru care WordPress este o solutie buna.

Totusi, WordPress nu e pentru orice proiect. 

Vrei sa afli daca poti folosi si tu WordPress pentru proiectul tau si, de asemenea, sa afli care ar fi costurile?

Inscrie-te la o intalnire gratuita cu mine si discutam tot ce este nevoie! Acceseaza https://evoroagency.ro/meeting/ si programeaza-te!

Related Posts

arunci banii pe geam...?

Află din checklist-ul nostru cum să nu arunci banii pe fereastră la construirea unui website nou!

🚀 Gratuit. Peste 500 de descărcări.